RICK OWENS FALL 2011

Posted by YalınCocuk - -




type='html'>
Photobucket
Siyah kolleksiyondan vazgeçemeyenlerden biri Rick Owens 2011 kışında kolleksiyonun %99 u yine siyah. Siyahın bir sürü kötü anlamlar ifade etmesi dışında aslında moda için anlam karkaşasının ve terzilik gibi ,bazı detayların daha yalın bir şekilde kendini ifade etme şekli oldugunu düşünüyorum.
Louis Vuitton kolleksiyonundada gördüğümüz ve bir çok moda evinin 2011 kolleksiyonlarında göreceğimiz deri pantolon rick owens kolleksiyonunda kiltlerle birleştirilerek anlamını kendine has özetliyor. Kilt fikrini minimize ederken aslında sakladığını düşünmek çok yanlış olur. Kilt bir çogumuzun (hele türkiye şartlarında ) giyinemeyeceği türden bir akım. Ancak konsept bir party için deri üstüne giyilen deri bir kilt mükemmel olacağı gibi herkesi bu konuda aydınlatacağından eminim. Aslında ekose desenli bir kilt de yine jean bir skniy pantalonun altına giyillebilir. Bence uygulamaya değer.
Photobucket
Rick Owens 2011 kış bir samurayın hayatını konu alan kolleksiyon şeklinde lanse edilsede bence uzun kaftanlar ve prizmalarla yapılan detaylar onu aslında verilmek istenen mesajdan milyonlarca kilometre uzağa daha çok arap esintili bir erkek gardrobuna götütüyor. Bence detay gibi duran bu bölünmeler hiç bir şey ifade etmiyor. Geçen kış başladığı bot tasarımları bir kaç editle devam ediyor. ve bence hala çok güzeller.
Photobucket
İşte kolleksiyonun % 5 ini oluşturan renkler. Terziliğin tam anlamıyla akıldaki tasarım oyunlarıyla birleştiği parçalar çıkarmış ortaya. Over size durumları bana nedense Max Mara'yı hatırlatıyor. Tonsürton kafalarından vazgeçip botlarda yaptıgı gibi kahve süetlerle match etmek daha akıllıca olabilir ve tadından yenmezdi.

[pix from gq fr]




View the Original article


Leave a Reply